Sport     | 17.04.2018. 14:38 |

Begić: Kritike su dobrodošle ali pogledajmo gdje je nogomet bio prije pet godina

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - Utemeljenih kritika na rad Nogometnog saveza BiH u proteklom periodu ima, ali je napredak evidentan ako pogledamo gdje je bio nogomet u BiH prije pet godina, a gdje je danas, kazao je predsjednik NSBiH Elvedin Begić u uvodnom obraćanju na redovnoj sjednici Generalne skupštine NSBiH na Ilidži.

- Dio javnosti nas proziva, a kritike su uvijek dobrodošle. Pogledajmo statistiku gdje je nogomet u BiH bio prije pet godina, a gdje je danas. Nadam se da ćemo imati snagu da ispunimo ciljeve koji su pred nama, prije svega plasman A selekcije na evropsko prvenstvo 2020. Prolazili smo kroz težak period, ali smo uspjeli da vratimo jedinstvo koje nam olakšava rad. Stvaramo ambijent za bolje sutra i u dobroj smo poziciji da to i ostvarimo - rekao je Begić. 

Generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković prezentirao je izvještaj o radu, te napomenuo da se kadetska selekcija BiH dva puta plasirala na evropsko prvenstvo, dok su U17 i U19 selekcije izborile učešće u elitnom krugu kvalifikacija, a isti uspjeh imala je i ženska U17 selekcija. 

- Nastavili smo se stabilizovati ekonomski i organizaciono, te podržavati entiteske savezima. Radili smo na razvoju mladih igrača i na infrastrukturnim projektima. Savez je također učestvovao u organizaciji mnogobrojnih događaja, kojima je skrenuo pažnju na probleme u sportu, te na osobe sa različitim problemima u društvu, čime je potvrdio svoje opredjeljenje da bude najuspješnija sportska i društveno-odgovorna organizacija - rekao je Baković.  

Na Skupštini je usvojen izvještaj o radu NSBiH za 2017. godinu, finansijski izvještaj NS BiH za 2017. godinu i revizorski izvještaj NSBiH za 2017. godinu, a Baković je predstavio plan rada Saveza u 2018. godini, gdje je kao najvažnije segmente izdvojio stvaranje optimalnih uslova za sve reprezentativne selekcije, projekt izgradnje reflektora na bh. stadionima, te renoviranje i adaptaciju nove poslovne zgrade NSBiH.

Član Komiteta za finansije Momir Tošić obrazložio je plan prihoda i rashoda za 2017. godinu, a delegati su zatim usvojili plan rada NSBiH za 2018. godinu i finansijski plan.

Sjednici su prisustvovali i predstavnici UEFA-e Eva Pasquier i FIFA-e Oliver Jung.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

NS BiH donio odluku o smanjenju broja klubova koji se takmiče u WWin ligi BiH

Generalna skupština UN-a danas glasa o prekidu vatre u Gazi

Konaković sa ministrima Američko-jadranske povelje

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana