Bosna i Hercegovina     | 17.04.2018. 16:06 |

Prvi međunarodni „Festival savremene žene“ od 19. do 22. aprila u Tuzli (VIDEO)

FENA Saopćenje

TUZLA, 17. aprila (FENA) - Prvi međunarodni „Festival savremene žene“  bit će otvoren od 19. do 22. aprila u Tuzli, najavili su organizatori na pres-konferenciji, a okupit će najutjecajnije žene iz oblasti politike, diplomatije, biznisa, marketinga, nauke, umjetnosti, mode, zdravstva, sporta, medija, itd. Cilj je njihovo povezivanje i osnaživanje.

Tokom četiri dana trajanja „Festivala savremene žene“ od četvrtka do nedjelje na različitim lokacijama u Tuzli bit će otvorene brojne izložbe, predstave, koncerti i radionice. 

Izložbe će biti u Galeriji portreta, Ateljeu Ismet Mujezinović  i Starom gradu, a radionice joge, feng shuija i indijskog plesa u Kući plamena mira, gdje je planirano i prikazivanje filma.

Na Trgu Slobode nastupit će mažoretkinje u pratnji orkestra. 

U okviru ovog festivala tokom vikenda bit će održan Sajam ženskog stvaralaštva u Bingo City Centru.

- Na Sajmu ženskog stvaralaštva bit će više od 50 izlagača, žena stvaralaca koje će predstaviti svoje projekte i uspješne biznis poduhvate - kazala je predstavnica organizacionog tima Sajma ženskog stvaralaštva Adisa Šabović.

Predsjednica Festivala savremene žene Edina Selesković kazala je da će se na sajmu predstaviti žene koje su uspjele da od ideje dođu do proizvoda koji sada plasiraju. 

Generalni direktor Festivala savremene žene Zlatko Berbić kazao je da je cilj prije svega da se prepozna da 50 posto građana, odnosno žene nemaju ravnopravan status u ovoj državi.

- Da li je to pitanje tradicije, politike ili vremena u kojem živimo, vrijeme je da završimo tu priču i preuzmemo evropske tokove, da govorimo o ravnopravnosti, kompetitivnosti. Tuzli ovo treba, da umreži ljude, da prepoznamo i razbijemo barijere oko nas - kazao je Berbić.

Na Sajmu ženskog stvaralaštva sudjelovaće i spisateljice Vesna Dedić, Adisa Tufo i Maja Volk koje će biti raspoložene za razgovor sa posjetiocima. 

- Bingo City Centar je mjesto koje podržava sve društveno odgovorne projekte pa tako i ovaj. Zaista nam je zadovoljstvo što ćemo ta dva dana biti u centru pažnje i što ćemo imati taj sajam upravo u Bingo City Centru - kazala je menadžerica Bingo City Centra Tuzla Lidija Tomić.

Također u Bingo City Centru u Tuzli bit će održana modna revija, a i tuzlanski frizeri će predstaviti najnovije trendove. Događaji su otvoreni za sve građane.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1663

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1ZlTFGmOqJjCoTr6W3hrSZLd9ySX25VME?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta