Kultura     | 17.04.2018. 16:14 |

Održana smotra i sjednica Senata SUM-a u Orašju

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. travnja (FENA) - Tradicionalna smotra Sveučilišta u Mostaru za Posavsku županiju održana je u Školskom centru fra Martina Nedića u Orašju.

Održana je i sjednica Senata Sveučilišta u Mostaru na kojoj je usvojena odluka o usvajanju izvješća Povjerenstva za provođenje postupka evaluacije studijskog programa sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog Studija medicine na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu te odluka o osnivanju Sveučilišnog centra Posavina i Sveučilišnog centra Središnja Bosna.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić naglasio je kako će Sveučilišni centar u Posavini objediniti sve aktivnosti Sveučilišta u Mostaru u Orašju, kao i da ove godine SUM želi ponuditi nove studijske programe za tržište.

 - Ovo još jedanput potvrđuje naše opredjeljenje o strateškoj poziciji Posavine unutar kreiranja novog Sveučilišta, Sveučilišta budućnosti kako smo ga mi nazvali - naglasio je rektor.

Učenici četvrtih razreda iz te županije dobili su sve potrebne informacije o programima studija, uvjetima upisa i studiranja te o nastavnom planu i programu.

Na smotri su se predstavili: Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Fakultet zdravstvenih studija, Građevinski fakultet, Farmaceutski fakultet, Akademija likovnih umjetnosti, Studentski centar i Studentski zbor.

Uoči sjednice Senata održani su sastanci s predstavnicima županijskih i općinskih vlasti, predsjednikom Vlade Posavske županije Marijanom Klaićem i načelnikom Općine Orašje Stankom Vincetićem, koji su istaknuli nastavak podrške Sveučilištu te razgovarali o potrebama tržišta rada, s naglaskom na Posavinu i otvaranju novih studijskih programa. Osim menadžmenta, sastanku su nazočili i dekani fakulteta koji imaju svoje studije u Orašju, priopćeno je iz mostarskog Sveučilišta.

 

 

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

U Orašju obilježena obljetnica utemeljenja HVO-a

Katić u Orašju razgovarala o izgradnji autoceste kroz ŽP i novog mosta na Savi

Poljoprivrednici blokirali cestu Orašje – Tuzla, traže isplatu poticaja za pšenicu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'