Bosna i Hercegovina     | 18.04.2018. 14:25 |

Otvorene nove prostorije MUP-a u Općini Stari Grad

FENA Adriana Domazet

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Općina Stari Grad adaptirala je i opremila nove prostorije i ustupila ih na korištenje Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Stari Grad i Poreznoj upravi, a svečano su otvorene danas u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedrana Mulabdića i načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića.

Nove prostorije MUP-a Stari Grad i Porezne uprave smještene su u B objektu zgrade Općine Stari Grad. Šalter sala koja pruža usluge građanima je u prizemlju objekta, dok su službene prostorije na drugom spratu istog objekta.

- Ovim prostorom smo značajno olakšali našim građanima, jer sada sve dokumente mogu dobiti na jednom mjestu. Mi nećemo naplaćivati niti zakup, a ni režijske troškove MUP-u KS – istakao je Hadžibajrić.

Ranije su prostorije MUP-a Stari Grad bile smještene u A objektu, dok je jedan dio usluga bio u prostorijama BH Pošte na Baščaršiji.

Sada su građanima na raspolaganju sve usluge MUP-a Stari Grad na jednom mjestu, čime je usluga poboljšana i podignuta na veći nivo.

- Ovo je još jedan dokaz saradnje MUP-a KS sa lokalnim zajednicama i sa Općinom Stari Grad. Moram istaknuti da su troškovi MUP-a kada su u pitanju zakupnine, na godišnjem nivou oko 140.000 KM. Ovim prostorom će se značajno olakšati vađenje bilo kojih dokumenata jer je sada sve na jednom mjestu – kazao je Mulabdić.

Usluge koje građani mogu ostvariti u ovim prostorijama su prijave mjesta boravka, lične karte, predavanje zahtjeva za pasoše - uz fotografiranje na licu mjesta, protokol, vozačke i saobraćajne dozvole, registracije, probne tablice itd.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Čengić zvanično otvorio kampanju za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo

Izglasan opoziv Ibrahima Hadžibajrića s pozicije načelnika Starog Grada

Saopćenje za javnost Narod i Pravda Stari Grad Sarajevo

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana