Bosna i Hercegovina     | 18.04.2018. 17:59 |

Borci završili pregovore s parlamentarcima

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Predstavnici demobiliziranih boraca koji već drugi dan protestiraju pred zgradom Federalnog parlamenta u Sarajevu završili su pregovore s grupom parlamentaraca oformljenom isključivo za tu namjenu.

Na sastanku je parlamentarna grupa ponudila pregovaračima iz redova demonstranata da u roku od najduže 30 dana, Predstavnički dom, a po mogućnosti istovremeno i Dom naroda, na posebnim vanrednim sjednicama razmotre tri boračka zahtjeva. To su: objava jedinstvenog boračkog registra, ustanovljivanje dodatka borcima koji dosad nemaju nikakva novčana primanja po osnovu učešća u ratu, kao i prestanak finansiranja svih boračkih udruženja u FBiH.

Darinko Bota, predsjednika Udruge zaboravljeni branitelji/borci iz Ljubuškog, jedan od pregovarača, izjavio je novinarima da borci koji protestiraju ispred Parlamenta neće se razići ako u roku od sat vremena danas ne dobiju pismenu suglasnost Kolegija Predstavničkog doma da će namjenska sjednica biti zaista i održana u navedenom roku iako pregovarači smatraju da borački zahtjevi mogu biti riješeni i prije 30 dana.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Četiri nizozemske stranke nastavljaju s pregovorima o novoj vladi

Katar - Mirovni posrednici nisu približili stavove strana u sukobu u Gazi

Zvizdić: Najavljena odluka o otvaranju pregovora za članstvo u EU produkt odgovorne politike

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo