Servisne informacije     | 19.04.2018. 08:03 |

U BiH jutros se saobraća po vlažnom kolovozu i upozorava se na moguće odrone

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. aprila (FENA) - Na većini puteva u Bosni i Hercegovini ovoga jutra saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama. 

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sjeračke Stijene, zbog većeg odrona i dalje se saobraća jednom trakom. 

Zbog odrona skreće se pažnja i na puteve: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. 

Zbog izvođenja neophodnih radova na regionalnom putu R-445 Kakanj-Visoko (ulica Branilaca Bosne, betonski most, općina Visoko) danas od 07.30 do 17.30 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom. Od sutra (20.04.) vozila će iz smijera Visokog i Podlugova saobraćati jednom trakom, dok će vozila iz suprotnog smijera koristiti zaobilaznicu (ulicama Bosne Srebrene-Kadije Uvejsa-Kakanjska do kružnog toka sa R-443 Visoko-Kiseljak). 

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. 

.................................................

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

 

MAGISTRALNI PUTEVI:

 

M-5

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-14.2 

Resanovci-Drvar, zbog urušavanja potpornog zida, saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

M-16

Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce, zbog aktiviranja klizišta na lokalitetu Gornji Šeher, saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

M-17

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

M-20 

Goražde (na tri lokacije u gradu), zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

 

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

R-441 Zenica-Vjetrenice, zbog sanacionih radova na lokalitetu Mala Broda, od 07 do 17 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-458 Lopare -Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

R-475a Karan-Bosanski Novi, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj je obustavljen.

 

KANTON SARAJEVO

- Zbog zaustavljanja i parkiranja specijalnog teretnog vozila za betonerske radove danas od 11:30 do 12:45 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Hrvatin (od kraka istoimene ulice prema polaznoj stanici Sarajevske-Trebevićke žičare do spoja sa ulicom Franjevačka).

- Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

- Zbog radova na rekonstrukciji/izgradnji Južne longitudinale na raskrsnici ulica Zvornička, Azize Šaćirbegović, Safeta Hadžića i Put Mladih Muslimana, saobraća se usporeno.

- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Asima Ferhatovića, Izeta Čomore, Kupreška (od spoja sa ulicom Zvornička do spoja sa ulicom Ante Fijamenga), Safvet Bega Bašagića (od spoja sa ulicom Ulomljenica do spoja sa ulicama Kasima efendije Dobrače i Sagrdžije), Dženetića Čikma, Derebent, Blažujski drum, Četvrte viteške brigade i  Miševići.

 

MOSTAR

Zbog radova na izgradnji kolektora, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita od raskršća sa ulicom Braće Brkić do Trga Ivana Krndelja, kao i od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića.

 

TUZLA

-Zbog izvođenja sanacionih radova na magistralnom putu M-4 u naselju Miladije, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično, soapćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo