Bosna i Hercegovina     | 19.04.2018. 16:04 |

Dani otvorenih vrata IPI Akademije (VIDEO)

FENA Saopćenje

TUZLA, 19. aprila (FENA) - Internacionalna poslovno informaciona akademija u Tuzli namjenski je danas i sutra svoj rad prilagodila zainteresovanim učenicima srednjih škola i njihovim roditeljima, te svim drugim zainteresovanima za upis na ovu Visoku školu. Dani otvorenih vrata prilika su da oni koje će tek studirati o uslovima na IPI akademiji doznaju iz prve ruke, od studenata.

Među učenicima koji su danas samostalno i u oragnizovanim grupama posjetili Internacionalnu poslovno informacionu akademiju u Tuzli je maturant Kenan Mujanović iz Gradačca.

- Četvrti sam razred Gimnazije ''Dr. Mustafa Novalić''. Zanimaju me informacijske tehnologije, a čuo sam pozitivne kritike, te sam odlučio posjetiti IPI Akademiju za vrijeme otvorenih vrata, te se najvjerovatnije upisati - kazao je Mujanović.

Studenti su za goste srednjoškolce napravili prezentacije sva tri studijska programa i to kroz interaktivne igre, a profesori su podsjetili na oblasti koje kroz studij mogu da izučavaju.

- Od ove akademske godine ćemo upisati prvu generaciju koja će moći studirati na četverogodišnjem studiju. Imamo dva nova studijska programa, a od ove godine naši studenti će moći da upišu studijski program informatika i računarstvo - kaže Amela Bešlagić, profesorica IPI akademije.

I sutra su vrata IPI akademije već od 10 sati otvorena za posjete.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1673

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1GLKdyGvA6V3GsV3jTZW-ln-UIkSVVjbk?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'