Servisne informacije     | 20.04.2018. 08:03 |

Zbog većeg odrona na M-18 Sarajevo-Foča saobraća se jednom trakom naizmjenično

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Zbog većeg odrona, na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sjeračke Stijene saobraća se jednom trakom-naizmjenično. 

Zbog aktivnih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na putnim pravcima Banja Luka-Crna Rijeka i Lopare-Čelić. 

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajaju se putevi: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Zbog izvođenja neophodnih radova na regionalnom putu R-445 u Visokom (most u ulici Branilaca Bosne), u narednih nekoliko dana vozila će u smijeru Visoko-Podlugovi saobraćati jednom trakom, dok će iz suprotnog smijera koristiti zaobilaznicu (ulicama Bosne Srebrene-Kadije Uvejsa-Kakanjska do kružnog toka sa R-443 Visoko-Kiseljak).

Iako su vemenski uslovi u cijeloj BiH jutros povoljni, apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Tokom dana očekujee se pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca.  

Na graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna.

.............................................

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

 

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-5

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-14.2 

Resanovci-Drvar, zbog urušavanja potpornog zida, saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

M-16

Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce, zbog aktiviranja klizišta na lokalitetu Gornji Šeher, saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

M-17

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

M-20

Goražde (na tri lokacije u gradu), zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

 

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-441 Zenica-Vjetrenice, zbog sanacionih radova na lokalitetu Mala Broda, od 07 do 17 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz privremeno postavljernu signalizaciju.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-458 Lopare -Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-475a Karan-Bosanski Novi, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj je obustavljen.

 

KANTON SARAJEVO

- Zbog izvođenja neophodnih radova, večeras od 23 sata do sutra ujutro do 01 sati, bit će izmjenjen režim saobraćaja  u ulici Aleja Bosne 

Srebrene (na dijelu od spoja sa ulicom Kurta Shorka do spoja sa ulicom Kenana Dubravića). Također sutra ujutro ( od 02 do 04 sati) 

izmjenjen režim saobraćaja bit će i u ulici Safeta Zajke (od raskrsnice sa ulicom Kasima Hadžića do spoja sa kružnim tokom).

- Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

- Zbog radova na rekonstrukciji/izgradnji Južne longitudinale na raskrsnici ulica Zvornička, Azize Šaćirbegović, Safeta Hadžića i Put Mladih Muslimana, saobraća se usporeno.

- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Izeta Čomore, Kupreška (od spoja sa ulicom Zvornička do spoja sa ulicom Ante Fijamenga), Safvet Bega Bašagića (od spoja sa ulicom Ulomljenica do spoja sa ulicama Kasima efendije Dobrače i Sagrdžije), Dženetića Čikma, Blažujski drum, Četvrte viteške brigade i  Miševići.

 

MOSTAR

Zbog radova na izgradnji kolektora, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita od raskršća sa ulicom Braće Brkić do Trga Ivana Krndelja, kao i od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića.

 

TUZLA

Zbog izvođenja sanacionih radova na magistralnom putu M-4 u naselju Miladije, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično, sopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo