FENA biznis     | 20.04.2018. 10:29 |

EFSA i Sberbank BH uz CEO konferenciju

FENA Saopćenje

Mladi imaju perspektivu u Bosni i Hercegovini

Budi ekstra student

Sberbank  BH je suorganizator CEO (Career and Entrepreneurship Opportunities) konferencije koju organizuje Ekonomski fakultet u Sarajevu. Cilj konferencije je ohrabrivanja mladih na inovativno i preduzetničko razmišljanje. CEO High School konferencija će biti održana u subotu 21. aprila u sarajevskom Domu mladih sa namjerom pozitivnog utjecaja na srednjoškolce.

Posljednjih pet godina na CEO konferencijama uspješni bh. građani govore o svojim izazovima i načinima kako ostvariti profesionalnu karijeru u zemlji. Sberbank BH vjeruje da Bosna i Hercegovina pruža zanimljive mogućnosti potencijalnim preduzetnicima, te stoga i podržava projekte koji motiviraju ljude da svoju šansu traže na bh. tržištu.

„Bez obzira što se ponekad čini da trčimo u mjestu, ipak stižemo daleko. I svako od nas može biti ekstra uz odgovarajuću motivaciju“, kaže direktor marketinga i komunikacija Sberbank BH Vedran Peršić te dodaje da „Sberbank može biti vjetar u leđa svima koji imaju perspektivne projekte“.

„Posebno smo ponosni na uspješan partnerski odnos sa Ekonomskim fakultetom u Sarajevu, vodećom obrazovnom institucijom u zemlji. Zajedno pokušavamo mladima približiti prilike koje postoje u Bosne i Hercegovine. Prilike za sve one koji su spremni uložiti u svoje znanje i vrijedno raditi na realizaciji snova“, naglašava Peršić.

Slogan ovogodišnje konferencije je ˝The Next Generation˝ (generacija budućnosti). Od 2013. godine kada je projekt započet, govornike je čulo preko 50.000 učesnika u cijeloj regiji. Tokom 2017. godine, konferencija je okupila preko 3.500 mladih ljudi, 150 organizacija, 9 fakulteta i 300 članova organizacijskog tima.

 

Sberbank BH d.d.
Fra Anđela Zvizdovića 1

71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 294 735

komunikacije@sberbank.ba
www.sberbank.ba

Općinski sud u Sarajevu, MBS 65-02-0023-11
http://www.sberbank.ba/disclaimer

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Najuspješnija godina za Sberbank BH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!