Kultura     | 20.04.2018. 10:58 |

Viva škola filma održana u Fojnici

FENA Saopćenje

SARAJEVO/FOJNICA, 20. aprila (FENA) - "Viva škola filma" protekla tri dana, od 18. do 20. aprila, organizirana je u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" u Fojnici, a 18 učenika iz te škole samo je osmislilo priču, te zajedničkim snagama napravilo scenarij i autorsku muziku za film "Odoh ja iz Fojnice".

Tema filma je odlazak mladih iz tog bh. grada, bez obzira što on ima alternativu i mnogo pozitivnih stvari koje su takođe predstavljene u filmu. Film je sniman na dvije lokacije, u Franjevačkom muzeju, te u osnovnoj školi koja je domaćin radionice.

- Uistinu raduje to što su ovi mladi ljudi tako kompleksnu priču iznijeli do kraja. Prevashodno odabir teme i svjesnost mladih o bitnosti pitanja odlaska uliva nadu u ove generacije, a onda i način na koji su pristupili svom filmskom zadatku - ističu organizatori.

Ovaj film će se naći na 4. Viva film festivalu i odmjeravati snage s ostalim ostvarenjima iz kategorije BH omladinski film. Do sada ih je snimljeno pet, od ukupno 20, a iduća radionica bit će održana u Kaknju.

Svi filmovi iz ove kategorije će konkurisati za jednu od vrijednih nagrada, saopćeno je iz Pres službe Viva Festivala.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Mostaru radionica o stanju i problemima energetske tranzicije u BiH

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Body Space radionica o ženskom zdravlju 9. marta u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo