Bosna i Hercegovina     | 20.04.2018. 12:06 |

Magazinović: Na snazi udruženi nacionalistički poduhvat

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović današnju situaciju nazvao je udruženim nacionalističkim poduhvatom.

Na taj način je prokomentirao činjenicu da danas nije bilo kvoruma za održavanje sjednice Doma na kojoj se trebalo razgovarati o "ratnohuškačkim izjavama predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića".

Magazinović je ocijenio da će nacionalističke stranke pokušati sve ne bi li skrenule pažnju s tema koje su životno važne, a i surađivat će međusobno bez obzira kako to predstavljale u javnosti.

Zbog toga je SDP-e, uz još nekoliko parlamentarnih stranka u Domu, zatražio hitnu sjednicu, ali ne o nečijim izjavama nego o temi "Izvještaj Evropske komisije o BiH 2018.", o čemu, kaže Magazinović, treba da se raspravlja u državnom parlamentu.

Inicijativu za hitnu sjednicu podnio je Klub Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a hitnu sjednicu sazvao je predsjedavajući Doma Mladen Bosić (Srpska demokratska stranka - SDS), a sve uz obrazloženje da su Izetbegovićeve izjave o proizvodnji oružja u BiH "ratnohuškačke".

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom