Ekonomija     | 20.04.2018. 15:03 |

ISPRAVKA - Potpisan Ugovor o radovima na izgradnji Devete transverzale

FENA Senka Trgovčević

Cijenjeni korisnici servisa FENA-e izvinjavamo se zbog nenamjerne greške u 3. pasusu, gdje je, dakle,  u prethodno objavljenoj vijesti pisalo  "nadvožnjaka dužine 20 metara", a treba da stoji  "nadvožnjaka dužine 120 metara". Molimo Vas da koristite ovu verziju vijesti:

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) – Ugovor za izvođenje radova na realizaciji izgradnje gradske saobraćajnice devete transverzale, dionica od ulice Džemala Bijedića do spoja sa rondom, čija je vrijednost 6.302.412,39 KM, potpisan je danas u Općini Novi Grad.  

- Ova transverzala povezuje najveće naselje – Buljakov potok odnosno desnu stranu Miljacke sa ostatkom općine. To je zahtjevan projekat s obzirom na činjenicu da most prelazi preko željezničke stanice sa šest kolosijeka željezničke pruge – istakao je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, te potvrdio da su osigurana imovinsko-pravna sredstva na 9. transvezali.

Pored prve faze, čija je izgradnja već u toku, od same ulice Džemala Bijedića, osigurana su sredstva za izgradnju nadvožnjaka dužine 120 metara iznad željezničke pruge što se potpisivanjem navedenog ugovora stvaraju uslovi da izgradnja krene u narednim danima.

Efendić je, kao i kantonalni premijer Adem Zolj, uvjeren da će se s devetom transverzalom smanjiti saobraćajne gužve i rasteretiti saobraćaj u kompletnom Kantonu Sarajevo.

- Čim dobijemo građevinsku dozvolu pristupit ćemo izgradnji mosta preko željezničke pruge. Što se nas tiče to može biti i iduće sedmice – poručio je direktor izabranog izvođača radova firme Euroasfalt Hamed Ramić.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Posjeta porodici Trnka - Općina Novi Grad u 2024. planirala podršku svim porodicama sa troje djece

Općina Novi Grad Sarajevo subvencionira kamatne stope stambenih kredita za mlade (VIDEO)

Općina Novi Grad sa više od 200 djece svečano obilježila Dan državnosti BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo