Ekonomija     | 20.04.2018. 16:17 |

Pedesetak najbogatijih privrednika iz zemalja Perzijskog zaljeva dolaze na SBF

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Delegacije članova THIQAH - poslovnog foruma IDB-a (Islamic Development Bank - IDB Group Business Forum), zatim delegacije VIP klijenata ADIB-a (Abu Dhabi Islamic Bank) - najvećih depozitara te banke, koji su inače osnivači BBI banke, potvrdile su dolazak i učešće na Sarajevo Business Forum 2018, kako bi se upoznali o mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu i region na konferenciji koja će biti održana 25.i 26. aprila u glavnom gradu BiH.

Riječ je o utjecajnim poslovnim ljudima iz zemalja Perzijskog zaljeva koji su zainteresirani za ulaganje u BiH.

Članovi IDB-ovog i ADIB-ovog poslovnog kluba su ugledni biznismeni koji se nalaze na listi najbogatijih ljudi u arapskom svijetu. IDB i ADIB su osnivači BBI banke i na ovogodišnji SBF pozvali su svoje VIP klijente kako bi im predstavili potencijale BiH.

Poseban akecant  tokom posjete uglednih gostiju bit će na uspostavljanju direktne saradnje na polju investiranja u BiH i region između VIP klijenata poslovnih klubova ADIB-a i IDB-a,  VIP kluba  i odjeljenja za investicije BBI banke i domaćih privrednika i vlasnika projekata. Planirano je da BBI banka upravlja investicionim portfoliom VIP klijenata ADIB-a i IDB-a u poslovima investiranja u BiH i region.

Inače, članovi ADIB-ovog poslovog kluba mogu biti samo najutjecajniji vlasnici najvećih kompanija iz tog dijela svijeta. Planirano je da ugledni gosti aktivno učestvuju u radu Foruma, te održe sastanke sa članovima BBI VIP Business Cluba, saopćeno je iz BBI banke.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Otvorena online registracija za 13. Sarajevo Business Forum

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

SBF - Podsticanje investicija i rasta u sektoru turizma

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo