Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 21.04.2018. 09:54 |

Svečano otvorena 15. 'Mostarska liska'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. travnja (FENA) - 15. Međunarodni festival komedije 'Mostarska liska 2018.' sinoć je svečano u Narodnom pozorištu Mostar otvorio ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović, a na svečanosti otvorenja direktor Festivala i direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović uručio je zahvalnicu za kontinuiranu podršku ovom festivalu gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću. 

- Kad kažete 'liska', nešto nedostaje. Kad kažete 'Mostarska liska', svi znaju što je to. Mi smo se uvijek smijali i uvijek ćemo se smijati. Puno umjetnika će biti ovih dana u Mostaru. Smijeh je lijek, pa neka nas ti doktori liječe narednih osam dana Festivala -  kazao je ministar Hadžović u svome govoru.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje Narodnog pozorišta Mostar, obraćajući se nazočnima Mujkanović je zahvalio svima koji su pomogli da se 'Mostarska liska' godinama održi.

- Sretan sam i uzbuđen zbog svih kolega koji su uspjeli da se ovaj festival održi iz ljubavi prema Festivalu, iz ljubavi prema gradu i iz odgovornosti prema poslu kojim se bave. Zahvalan sam našim osnivačima, a ako bih morao izdvojiti jedno ime, onaj tko je pomogao da 'Mostarska liska' preživi i dočeka i 15. izdanje je gradonačelnik Ljubo Bešlić - kazao je Mujkanović.

- Mostarska liska je brend ovog grada, prepoznatljiva je u Mostaru i za nju svi znaju. Želim vam da uživate u osam dana Festivala sa puno sreće i puno smijeha - kazao je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Prva predstava u konkurenciji festivala bila je predstava Hrvatskog narodnog kazališta Mostar 'Hamlet u selu Mrduša Donja' autora Ive Brešana i u režiji Ivana Lea Leme.

'Malu lisku' za najboljeg glumca/glumicu večeri stručni žiri je jednoglasno dodijelio Robertu Peharu 'za inteligentnu lisku, glumački točnu a dramaturški opravdanu'.

15.Međunarodni festival komedije 'Mostarska liska' ove se godine održava pod sloganom 'Energija osporavanja: ko se to tamo smije?'. Predstave se izvode svaku večer u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Radovi na mostarskom Hiltonu u punom jeku, otvaranje početkom 2025. (VIDEO)

Grude: Uskoro se otvara najmodernija tvornica kartonske ambalaže u regiji, počela testna proizvodnja

Otvorena putujuća izložba 'Fenomen u dva stiha – Bećarac' autora Maria Katića

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana