Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 22.04.2018. 13:07 |

Sedamnaest poginulih u prevrtanju festivalskog čamca u Kini

FENA Internet

PEKING, 22. aprila (FENA) – Sedamnaest osoba je poginulo nakon prevrtanja festivalskog čamca u južnoj Kini, prenosi BBC.

Do nesreće je došlo, najvjerovatnije, zbog jake struje. Dugi, uski čamci u kojima se voze učesnici, glavna atrakcija su festivala Qintong.

Oko 60 osoba je palo u vodu kada se prevrnuo čamac na rukavcu rijeke u gradu Guilin. Više od 40 osoba je spašeno, prenosi agencija Xinhua. Nesreća se dogodila na mjestu u kojem se spajaju dva rukavca rijeke i struja je snažna. Većina onih koji pali u vodu nisu imali pojaseve za spašavanje. Dvojica organizatora su uhapšena.

Qintong Boat Festival u nastao je u kineskoj dinastiji Južni Song (1127-1279 ) kao svečanost obilježavanja žrtava rata oko Qingming festivala. Danas je ova tradicija dobro očuvana i promovirana, nudeći gledateljima pogled na okupljanje stotina zmajevih brodova.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Blinken izrazio zabrinutost kineskom podrškom ruskoj vojsci

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Sedam poginulih kada je trkaći automobil udario u publiku u Šri Lanki

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu