Bosna i Hercegovina     | 22.04.2018. 18:01 |

'Suncokreti' pjesmom, plesom i učenjem obilježili Dan planete zemlje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Povodom Dana planete Zemlje, u subotnje predvečerje sarajevski Bosanski kulturni centar (BKC) bio je nekoliko sati „Planeta Suncokreta“ na kojoj su vladali učenje, ples i pjesma u okviru koncerta Hora za male i mlade Suncokreti “Planeta suncokreta 3“.

Kako bi sva zabava uz ples i muziku imala i edukativni karakter, prisutni osnovci su naučili važne pojmove o zaštiti čovjekove sredine, a kroz cijeli program publiku je vodio glumac Mario Drmać.

Tradicionalno, posebni gosti Suncokreta bili su polaznici i polaznice pop-rock škole gitare Hamdije Salihbegovića te polaznici i polaznice Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo koji su zagrijali publiku i kao duo na klasičnim gitarama, ali i zanimljiva trio kombinacija klavir-truba-violina.  

Sarajevski osnovci su također svojim porukama obogatili „Drvo želja“ pišući vlastite želje o svijetu u kojem žele živjeti.

- Svi trebamo svratiti na planetu Suncokreta, da vidimo šta je ljubav, šta su najljepše vrijednosti života koje sve više zaboravljamo, a koje se ovdje njeguju i šire. Ponosni smo da smo u prilici doprinijeti projektu koji čini naše okruženje plemenitijim i ljepšim - poručila je direktorica maketinga i komunikacija Unicredit banke Selma Riđanović- Kenović.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Obilježen Dana planeta Zemlje u OŠ Gnojnice u Mostaru

Okupljanje aktivista širom svijeta radi obilježavanja Dana planete Zemlje

Memišević Hodžić: Vrijeme je da se udružimo u partnerstvo za Planet

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta