Kultura     | 23.04.2018. 12:59 |

NPS i Lutrija BH - Brončane plus kartice za 23 srednje škole

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Narodno pozorište Sarajevo i Lutrija BiH nastavljaju saradnju na projketu pod nazivom "Mladi, neizostavni dio javnog kulturnog života BiH-za bolje sutra" u okviru koga su danas za 23 srednje škole  sa područja Kantona Sarajevo dodjelili brončane plus kartice za sezonu 2018/2019.  

Direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo Marijela Hašimbegović na svečanoj pres-konferenciji je kazala da je program prošle godine realiziran veoma uspješno najviše zahvaljujući predanosti i krativnosti mladih ljudi, učenika koji su za njega pokazali veliko interesovanje.

- Naša je želja i ovaj put dati priliku mladim ljudima da zaista budu neizostavni dio kreativnog stvaralaštva Narodnog pozorišta Sarajevo, te vjerujemo da će njihov talent i ideje zablistati kao dragulj koji pripada svima nama - dodala je  Hašimbegović.

Lutrija BiH, kako  je kazao njen predstavnik Nedim Hamzić, izuzetno je zadovoljna prošlogodišnjom saradnjom na ovom važnom kulturno-obrazovnom projektu za omladinu, što je bio jedan od razloga da odluče i ove godine finansijski podržati njegovu realizaciju.   

Projekt čiji je cilj integracija i socijalizacija mladih ljudi, te njihovo uvođenje u kulturna dešavanja, ove godine je proširen što se tiče broja škola, ali i aktivnosti. Koordinator projketa uime Narodnog pozorišta Sarajevo Nikolina Petković-Jalovičić je kazala da pored izložbe projekt ove godine može uključiti i scenski angažman učenika i škola, koncerte, performanse, napominjući da je samo nebo granica njihovoj kreativnosti.

Predstavnik direktora srednjih škola Suad Alić  izrazio je zadovoljstvo što prvobitna ideja prerasta u tradiciju  i obuhvata sve više škola, te dodao da ovaj vid saradnje i podrške treba biti primjer i za djelovanje u drugim oblastima.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sve više škola zabranjuje korištenje mobitela, no hoće li doći do potpune zabrane u FBiH

U nekoliko škola na području KS dojave o postavljenim bombama

Još jedna škola u FBiH zabranila mobitele

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta