Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 23.04.2018. 13:11 |

Na Univerzitetu Zenica 'Dan otvorenih vrata'

FENA

ZENICA, 23. aprila (FENA) - Univerzitet u Zenici danas je u okviru svog kampusa organizirao tradicionalnu manifestaciju "Dan otvorenih vrata" na kojoj su budućim studentima prezentirani nastavni programi i rad svih fakulteta, Instituta "Kemal Kapetanović", te uslovi smještaja u studentski centar.

-Već tradicionalno organiziramo ovaj dan da privučemo pažnju maturanata srednjih škola s prostora Kantona i šire, kako bi im omogućili da pravovremeno vide mogućnosti studiranja na naših osam fakulteta. Želimo im prezentirati šta Univerzitet nudi, da imaju priliku razgovarati s profesorima i studentima, te da na taj način kreiraju svoju buduću odluku o tome gdje će nastaviti školovanje. Ovo je aktivnost sa kojom nastojimo da omogućimo upis što većeg broja studenata, jer djece je sve manje u osnovnim i srednjim školama - kazao je za Fenu rektor Univerziteta Zenica Damir Kukić. 

Kako je naveo, može se desiti da i na tom univerzitetu bude manji broj studenata, ali pokušat će zaustaviti taj trend otvaranjem studijskih programa. U toku su procedure za otvaranje nekoliko studijskih programa na više fakulteta i neki će biti, dodaje, vrlo atraktivni za studente. 

Okupljanje velikog broja svršenih srednjoškolaca sa područja ZDK-a iskoristili su članovi Unije studenta UNZE, koji su gostima predstavili svoj rad i programe koje planiraju realizirati.

Promocija programa Univerziteta u Zenici organizirana je na četiri lokaliteta, tako da su maturanti mogli da se upoznaju sa svim prednostima ponuđenih fakulteta za koje su u prvi tren bili zainteresovani.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zenički univerzitet na Danu otvorenih vrata danas ugostio 600 maturanata iz ZDK-a i SBK-a

Dan otvorenih vrata: Nekoliko stotina maturanata posjetilo Univerzitet 'Džemal Bijedić' u Mostaru

Zenički univerzitet i zvanično dobio rješenje o institucionalnoj reakreditaciji

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu