Bosna i Hercegovina     | 23.04.2018. 16:26 |

Donesena odluka o povećanju mirovina za 3,5 posto, isplata počinje 4. travnja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. travnja (FENA) - Upravni odbor Federalnog zavoda za MIO/PIO donio je, na sjednici u ponedjeljak, odluku o akontativnom usklađivanju mirovina, a u skladu s odredbama članka 79. Zakona o MIO/PIO.

 Tom odlukom, sve mirovine, s izuzetkom najviših i mirovina ostvarenih u 2018. godini, povećat će se za 3,5 posto. Odlukom o akontativnom usklađivanju obuhvaćene su minimalne i zajamčene mirovine ostvarene i u 2018. godini, koje će se također povećati za 3,5 posto.

Korisnicima mirovina ostvarenih prema Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata, a prema odredbama navedenog zakona, usklađivanje mirovina će biti izvršeno sljedećeg mjeseca, s izuzetkom minimalnih mirovina koje se povećavaju za 3,5 posto, u skladu s današnjom odlukom.

Pored povećanih mirovina za travanj, korisnici će prilikom isplate, koja će biti u petak 4. svibnja, dobiti i razliku između isplaćene mirovina za ožujak i uvećane mirovine.

Odluka o akontativnom usklađivanju mirovina donesena je zbog činjenice da statistički pokazatelji o rastu bruto domaćeg proizvoda još nisu službeno objavljeni.

Današnja odluka Upravnog odbora FZ MIO/PIO bit će dostavljena na izjašnjenje Vladi Federacije BiH.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za travanj i razlike mirovina za ožujak, s uračunatim troškovima, iznose oko 170 milijuna KM, priopćeno je Ferderalnog zavoda za MIO/PIO. 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

FZ MIO/PIO: Redovito usklađivanje mirovina za 2024. godinu iznosi 6,55 posto

Danas kreće isplata mirovina za ožujak

U petak, 5. travnja kreće isplata mirovina za ožujak

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'