Bosna i Hercegovina     | 23.04.2018. 20:34 |

Upriličena svečana proslava 26. obljetnice obrane Livna  

FENA Mario Loncar

 

LIVNO, 23. travnja (FENA)  - I danas su tužna i duboka sjećanja na spomen svih koji su dali svoje živote braneći svoj dom i gradeći bolju budućnost za sve nas - kazala  je, uz ostalo, danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Livna zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, povodom proslave 26. obljetnice obrane Livna.

Naglasila je da„nažalost današnja sloboda, mir i država  u kojoj živimo, nije ono što su kao ideal imali i za što su se borili branitelji“

- Na svaki način iskrivljuju se povijesne činjenice te se kroz razne revizije degradiraju braniteljska prava, prijeti oružjem i medijski napada na sve ono što ima predznak hrvatski i veze se uz hrvatski narod. Upravo u ovakvoj politički, sigurnosno i na svaki drugi način neizvjesnoj situaciji u kojoj nas žele proglasiti manjinom moramo prijeći preko svojih razlika i pojedinačnih interesa te ujedinjeni ustrajati u realizaciji naših prava za ostvarenje pune ustavne i svake druge jednakopravnosti - istaknula je Krišto.

Svečanoj sjednici, uz brojne goste nazočili su: predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, ministar prometa i komunikacija Federacije BiH Denis Lasić, predsjednik Vlade Hercegbosanske zupanije Ivan Jozić, član Predsjedništva HNS-a Vlado Džajić, te predstavnici braniteljskih udruga.

Na svečanoj sjednici nazočnima se obratio i gradonačelnik Livna Luka Čelan.

- Na današnji dan prije 26 godina čista obraza uzdigli smo se u punini snage svoje hrabre, odlučne, prije svega domoljubne mladosti. Mladosti koja nije niti htjela niti znala kalkulirati, mladosti koja je istinski voljela - poručio je Čelan.

 Današnja središnja proslava 26. obljetnice obrane Livna počela je svetom misom u Crkvi Svih svetih u Livnu koju je predvodio župnik u Livnu fra Vinko Sičaja nakon čega je održan svečani mimohod pripadnika Oružanih  snaga BiH. Potom su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred Spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda.

Proslava 26. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja nastavljena je u Memorijalnom centru u Donjim Rujanima i kapeli sv. Stjepana u Čelebiću gdje su služene svete mise.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

U selu Trusina kod Konjica obilježena 31. godišnjica zločina nad Hrvatima

U Sarajevu obilježena 19. obljetnica 1. pješačke pukovnije OSBiH i 32. obljetnica HVO-a

Modna revija osoba s invaliditetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'