Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 24.04.2018. 08:47 |

Diskusija o transparentnosti medijskog vlasništva

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. travnja (FENA) - Vijeće za tisak u Bosni i Hercegovini organizira danas u hotelu Bristol diskusiju pod nazivom 'Transparentnost medijskog vlasništva u BiH' koja će se održati u okviru projekta 'Mediji i javni ugled'.

Fokus grupa se realizira u okviru projekta 'Mediji i javni ugled', koji provodi Konzorcij od četiri organizacije u BiH, uz podršku EU izaslanstva u BiH: Vijeće za tisak u BiH, Media centar, JaBiHuEU i Udruženje/udruga BH novinari.

Diskusiji će nazočiti novinari, medijski stručnjaci, predstavnici institucija vlasti i akademske zajednice.

Cilj je fokus grupe da urednici, novinari, predstavnici akademske zajednice i institucija vlasti kroz diskusiju identificiraju probleme koji postoje zbog nepostojanja zakona o transparentnosti medijskog vlasništva, financiranja medija i oglašavanja u BiH, te da daju svoje odgovore na pitanja koja bi mogla dovesti do mogućih rješenja ovog problema.

Projekt 'Mediji i javni ugled' je usmjeren na pripremu zakonskog okvira za regulaciju transparentnosti medijskog vlasništva, financiranja medija i oglašavanja u BiH. Ove oblasti su od posebnog značaja za slobodu izražavanja, zaštitu novinara i sprečavanje pritisaka na medije i novinare, a motivirani su političkim i financijskim razlozima.

Diskusija će započeti u 11.30 sati.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu