Ekonomija     | 24.04.2018. 09:41 |

SERDA - Certifikati za 17 mentora osposobljenih uz podršku JICA -e

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - U okviru projekta "Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za mala i srednja preduzeća u zemljama zapadnog Balkana"- faza 2, koji se realizuje uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA), uručeni su certifikati za 17 novih mentora koji će pružati besplatnu mentoring podršku malim i srednjim preduzećima na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Certifikate je uručio federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić, predstavnica JICA tima Chine Koga i direktor Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA Ševkija Okerić.

Kako je saopćeno iz SERDA-e, osposobljeni mentori su kandidovani iz Tešanjske razvojne agencije, Razvojne agencije Zavidovići, ALDI Goražde, Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona, Razvojne agencije Žepče, INTERA Mostar i Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA.

Program mentoringa predstavlja novi oblik podrške malim i srednjim preduzećima, koji se bazira na iskustvima Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA).

Besplatan program mentoringa podrazumijeva 50 sati mentoring procesa u periodu od šest mjeseci, koji se na ravnomjeran i na najoptimalniji način raspoređuju, a na osnovu utvrđene dijagnoze i stanja potreba firmi kao korisnika mentoring usluga.

Projekt „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MSP u zemljama Zapadnog Balkana”- faza 2, je trogodišnji projekt regionalnog karaktera i realizira se na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

U implementaciji projekta učestvuju i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, saopćeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ozvaničen projekt unapređenja proizvodnje i potrošnje zelenog tekstila i odjeće u Dunavskoj regiji

Godišnja konferencija o MSP u BiH - Potaknuti kompanije da ubrzaju svoj put ka održivosti

Objavljen poziv za inovativne privredne subjekte u okviru projekta Challenge to Change 3.0

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom