Bosna i Hercegovina     | 24.04.2018. 12:41 |

NB: Vlasti guraju glavu u pijesak, a BiH sve više zaostaje

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Deveta hitna sjednica PD PS Skupštine BiH, sa samo jednom tačkom dnevnog reda i to onom najvažnijom – koja se tiče budućnosti naše zemlje i svih njenih građana, završena je prije nego što je i počela. O poražavajućem Izvještaju EK o BiH, danas osim parlamentaraca, niko nije želio raspravljati, saopćio je Nezavisni blok nakon sjednice.

- Tačnije, nisu željeli oni koji su Bosnu i Hercegovinu svojim katastrofalnim politikama doveli na samo začelje Evrope. Niti jedan član Predsjedništva, Vijeća ministara BiH, kao ni njegov predsjedavajući Denis Zvizdić (kome je i uručen originalni primjerak o katastrofi BiH), nisu se pojavili na vanrednoj sjednici Parlamenta BiH, što, blago je reći, zaslužuje svaku osudu - navodi se u saopćenju.

Rasprava o pitanju, koje je u ovom trenutku ključno za Bosnu i Hercegovinu, prošla je bez onih koji su jedini upoznati sa svim činjenicama, podacima i razlozima koji su nas ostavili samo ispred Kosova na Zapadnom Balkanu. Bosna i Hercegovina teži ulasku u Evropsku uniju, ali iz dana u dan postaje sve očiglednije da vladajuće bh. elite nemaju to za cilj.

- Ne samo da ne žele razgovarati o šest neispunjenih zahtijeva iz Izvještaja EK, ne samo da ne žele preuzeti odgovornost za ono što je njihov propust, već se nisu udostojili pojaviti se na sjednici iz poštovanja prema građanima ove zemlje koji su im dali svoj glas i sa čijom budućnosti se tako igraju, ali i prema nama, poslanicima u Parlamentu, koji takođe trebamo izaći pred taj narod i objasniti koji su razlozi zbog kojih je BiH toliko nazadovala, jer o nekom Izvještaju o napretku BiH nema govora. Vijeće ministara, predsjedavajući Denis Zvizdić, ali i članovi Predsjedništva BiH, danas su još jednom pokazali nepoštovanje prema državi Bosni i Hercegovini i njenom glavnom spoljnopolitičkom cilju – pridruživanju EU. Sve optužbe i apeli da se nešto poduzme, po ovom i ostalim važnim pitanjima, ostaju bez reakcije i odgovora što je postala konstanta kada je u pitanju ova vladajuća struktura i ovaj saziv Vijeća ministara - stoji u saopćenju.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo