Bosna i Hercegovina     | 24.04.2018. 14:08 |

Bugojanski načelnik posjetio braću Jusufspahić u naselju Zlavast

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 24. aprila (FENA) - Abdulaha i Salima Jusufspahića iz Zlavasti kod Bugojna, čija je kuća stradala u požaru 20. februara ove godine, posjetili su načelnik Općine Hasan Ajkunić, predsjednik Udruženja RVI Bugojno Sabahudin Velić i ratni komandant Faruk Aganović.

Nakon obilaska objekta, koji je pokriven ali još neuseljiv, oni su razgovarali s braćom Jusufspahić, te im uručili novčani iznos od 3.000 KM.

-Naša je obaveza da im sada pomognemo i ovo je mala pomoć načelnika i Općinskog vijeća. Ako bude potrebno, finansijski ćemo pratiti i ostale radove kako bi se Abdulah i Salim što prije vratili u svoju obnovljenu kuću - kazao je načelnik Ajkunić.

Čestitao je svima onima koji su na bilo koji način pomogli “ljude koji su bili borci, i s puškom u ruci četiri godine branili našu zemlju”.

-Najbitnije je da u požaru niko nije stradao. Kako sam saznao, mnogi mještani su do sada pomogli i niko od njih nije naplatio nikakvu dnevnicu. To je naša solidarnost i na tome im posebno čestitam - naglasio je.

On se zahvalio, također, predstavnicima institucija koje su sudjelovale u akciji pomoći braći Jusufspahić, potpredsjednici Federacije BiH, ratnim komandantima, te članovima Udruženja ratnih vojnih invalida Bugojno, koji su se odazvali u velikom broju.

-Organizirali smo akciju pomoći braći Jusufspahić, budući da je Abdulah ratni vojni invalid. U aktivnosti, koje smo pokrenuli, uključio se i Savez RVI-a SBK-a, kao i Fondacija za stambeno zbrinjavanje RVI-a za nepovratnu pomoć od koje smo dobili pozitivan odgovor - kazao je predsjednik spomenutog udruženja Sabahudin Velić.

Tokom posjete, čulo se da pomoć šire društvene zajednice treba i porodica Rujanac iz naselja Kula čija je kuća izgorjela u požaru prije nekoliko dana, kao i jedna porodica iz Planinice, koju je zadesila slična nevolja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'