Bosna i Hercegovina     | 24.04.2018. 14:54 |

Koordinacija ministara o planu i programu za devetogodišnju osnovnu školu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. travnja (FENA) – u Mostaru je u utorak održana sjednica Koordinacije ministara obrazovanja i znanosti u Federaciji Bosne i Hercegovine na kojoj je, između ostalog, bilo riječi o izradi Okvirnog nastavnog plana i programa za devetogodišnju osnovnu školu u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Razmatrajući upit Ministarstva za obrazovanje, znanost, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, svi županijski ministri obrazovanja, članovi Koordinacije, iskazali su punu opredijeljenost da započnu zajedničke aktivnosti na izradi Okvirnog kurikuluma za devetogodišnju osnovnu školu u Federaciji Bosne i Hercegovine baziranog na ishodima učenja.

Na zahtjev županijskih ministara obrazovanja, zaključeno je da Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti bude nositelj i koordinator ovog projekta.

Također, Koordinacija ministara obrazovanja i znanosti u Federaciji BiH će formirati Stručno povjerenstvo za izradu Kurikuluma devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja baziranog na ishodima učenja, a njene članove kandidirat će županijski ministri obrazovanja u sljedećih petnaest dana.

Uzimajući u obzir činjenicu da je Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH završila dokumente o zajedničkoj jezgri bazirane na ishodima učenja, Koordinacija je ocijenila da su se stekli preduvjeti za početak izrade Okvirnog kurikuluma za devetogodišnju osnovnu školu u Federaciji Bosne i Hercegovine baziranog na ishodima učenja, te da će, upravo, ti dokumenti na državnoj razini biti polazište Stručnom povjerenstvu za izradu kurikuluma.

Koordinacija ministara obrazovanja i znanosti u Federaciji BiH će uskoro održati tematsku sjednicu na kojoj će se detaljno razmatrati svi aspekti izrade Kurikuluma, formirati Stručno povjerenstvo, definirati zadaci te utvrditi smjernice za daljnji rad, priopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa.

 

 

 

 

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo