Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 24.04.2018. 15:33 |

Dan otvorenih vrata na Filozofskom fakultetu u Tuzli (VIDEO)

FENA Saopćenje

TUZLA, 24. aprila (FENA) - Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli danas je otvorio vrata za maturante koji su pred jednom od najvažnijih odluka u svom životu, a to je koje zanimanje odabrati, koji fakultet upisati. Budućim studentima su prezentirani odsjeci Filozofskog fakulteta i omogućen im je obilazak kabineta.

Maturanti, odnosno budući studenti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli mogu da biraju između odsjeka za žurnalistiku, razrednu nastavu, pedagogiju-psihologiju, filozofiju-sociologiju, socijalni rad, historiju, bosanski, engleski, njemački i turski jezik.

- Prošle godine sam upisala žurnalistiku. Jako sam zadovoljna profesorima i načinom rada - rekla je studentica Selma Zečević.

Predsjednik studentskog vijeća Filozofskog fakulteta UNTZ Samir Sinanović smatram da su društvene nauke jako bitne.

- Prvo bih preporučio zbog toga što Filozofski fakultet nudi različite mogućnosti da izaberu ono što vole i što imaju dobre uslove za studiranje - naveo je Sinanović.

Viša asistentica na Odsjeku za žurnalistiku Amela Delić poručila je da Filozofski fakultet nudi interaktivnu i zanimljivu nastavu o društvenim naukama.

- Filozofski fakultet postoji već 25 godina, a Pedagoška akademija 50 godina. Savjet studentima je svakako da upišu ono što najviše vole. Oni koji ga izaberu mogu biti sigurni da će imati dosta praktične nastave, interaktivnog rada sa svojim profesorima - dodala je Delić.

Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli redovno organizuje javna predavanja o aktuelnim i građanima važnim temama. Jedno od takvih predavanja bit će održano u petak. Bosanskohercegovački novinar Erduan Katana govorit će o medijskom izvještavanju o pravima radnika i sindikalnom djelovanju. Ukazat će na nedosljednosti izvještavanja o ovim temama i sugerisati drugačiji pristup temama iz oblasti radno-pravnog zakonodavstva.

Pogledajte http://fena.ba/video/1687

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1AwA5xp_ZY9aS6hsHhHQlG2biz0a0cWiE?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu