Bosna i Hercegovina     | 24.04.2018. 15:44 |

Svečano otvoren objekt carinske ispostave Zračne luke Mostar

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 24. travnja (FENA) – Član Predsjedništva BiH Dragan Čović, direktor Uprave za neizravno oporezivanje Miro Džakula i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda presijecanjem vrpce svečano su u utorak u Mostaru otvorili novoizgrađeni objekt Carinske ispostave Zračne luka Mostar Uprave za neizravno oporezivanje.

Ukupna investicija koštala je 1,7 milijuna konvertibilnih maraka, a sredstva su osigurana iz proračuna Uprave za neizravno oporezivanje. Glavni poslovni objekt ukupne je površine 843 metra četvorna, dok je pomoćni objekt površine 69 metara četvornih.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović istaknuo je značaj ove carinske ispostave iz razloga što se ona nalazi  uz Zračnu luku.

- Na svima nama  je da potaknemo zračni promet i dinamiziramo ga na onu primjerenu mjeru kako to i zaslužuje Hercegovina – kazao je Čović.

 U novosagrađenom objektu bit će smještena carinska služba Uprave za neizravno oporezivanje i službenici Granične policije BiH.

- S obzirom da su zaposlenici i Granične policije i zaposlenici Uprave bili u kontejnerima, a znate kakve su vremenske prilike u Mostaru i zimi i ljeti, onda možemo biti sretni što smo ispunili mogućnost kako bi ljudi mogli u normalnim uvjetima za rad obavljati zadaće – kazao je Džakula.

Najavio je da će ovakav objekt napraviti i u zračnoj luci u Tuzli i Banjoj Luci, istaknuvši kako su za Tuzlu već osigurali financijska sredstva.

- S ovakvim jednim objektom, kada se steknu uvjeti u smislu fito sanitarne ispravnosti,  ovo će biti jedna od zračnih luka preko koje će se moći izvoziti i proizvodi životinjskog podrijetla. Ovo je još jedan korak koji je napravila Uprava uz pomoć Upravnog odbora i Vijeća ministara, da se omogući gospodarstvo ovog dijela BiH i da se što kvalitetnije razvija – istaknuo je Džakula.

Ministar Bevanda također je naglasio važnost izvoza životinjskog podrijetla jer će to biti, kako je kazao, za dobrobit svih gospodarstvenika u BiH.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Radovi na mostarskom Hiltonu u punom jeku, otvaranje početkom 2025. (VIDEO)

Grude: Uskoro se otvara najmodernija tvornica kartonske ambalaže u regiji, počela testna proizvodnja

Otvorena putujuća izložba 'Fenomen u dva stiha – Bećarac' autora Maria Katića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo