Bosna i Hercegovina     | 24.04.2018. 16:48 |

Ćurčića Vakuf uručio donaciju Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”

FENA Saopćenje

SARAJEV0, 24. aprila (FENA) - Predstavnici Ćurčića Vakufa danas su posjetili Roditeljsku kuću i Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i uručili vrijednu donaciju: dvoja invalidska kolica, toaletna kolica i dva para podlaktnih štaka s namjerom da djeci koja se liječe na Hematoonkološkom odjelu Pedijatrijske klinike Jezero i Ortopediji KCUS olakšaju sam proces liječenja i oporavka.

Tokom posjete Roditeljskoj kući, predstavnici Ćurčića Vakufa Jusuf Tanović, Emir Arslanagić i Samira Ramusović, imali su priliku upoznati se s radom Udruženja i Roditeljske kuće, strukturom i brojem korisnika te trenutnim potrebama ove institucije.

Direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka Fikret Kubat izrazio je iskrenu zahvalnost na podršci i uručio zahvalnicu predsjedniku Izvršnog Odbora Ćurčića Vakufa Jusufu Tanoviću.

Čurčića Vakuf je uspostavio Salih-aga Ćurčić 1736. godine u Sarajevu a osnivačku imovinu su činili novac i porodična kuća-konak, te karavan saraj (han) u imaretskoj čaršiji u Sarajevu a prihodi od izdavanja su bili namijenjeni izdržavanju potomaka, održavanju i opravci četiri džamije u Sarajevu, Karauli i Livnu te održavanju imovine vakufa.

Potomci hadži Salih-age Ćurčića danas okupljeni oko Udruženja „Ćurčića Vakuf“ djeluju humanitarno i pomažu one kojima je je pomoć najpotrebnija. Kroz djelatnost svog porodičnog Vakufa, osim izvršavanja obaveza iz Vakufname, podržavaju obrazovne projekte, stipendiraju djecu i omladinu, te pomažu izdavačke, kulturne i dobrotvorne djelatnosti, saopćeno je iz Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu