Sport     | 24.04.2018. 22:38 |

Pobjeda Liverpoola, golovi Džeke i Perottija za nadu Rimljanima

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Nogometaši Liverpoola pobijedili su večeras na Anfieldu ekipu Rome sa 5:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Predvođen Egipćaninom Mohamedom Salahom koji je postigao dva gola i upisao dvije asistencije, Liverpool je došao do visoke pobjede koja mu daje velike šanse da se plasira u finale elitnog evropskog klupskog takmičenja. Ipak, Roma je u finišu uspjela postići dva gola, od kojih je jedan dao bh. reprezentativac Edin Džeko, što joj ostavlja nadu da u revanšu može prirediti novo iznenađenje.

Prvih dvadesetak minuta pripalo je gostima iz Rima koji su došli do prve velike prilike preko Kolarova koji je u 18. minuti zatresao prečku.

U nastavku meča Liverpool je u potpunosti preuzeo dominaciju, a napadački trio Salah-Mane-Firmino bio je nerješiva enigma za odbrambene igrače Rome.

Nakon dvije prilike Salaha i Manea Liverpool u 36. minuti dolazi do vodstva. Salah je primio loptu u šesnaestercu i majstorski pogodio suprotni ugao. Isti igrač u 45. minuti bježi odbrani Rome i izlazi sam pred Alisona te još jednom trese mrežu tima iz italijanske prijestolnice.

Treći gol Liverpool postiže u 56. minuti preko Manea, koji koristi asistenciju Salaha i s nekoliko metara postiže pogodak. Šest minuta kasnije Salah upisuje još jednu asistenciju, a pogodak postiže Firmino, koji u 69. minuti pogađa glavom za visoki 5:0.

Kada se činilo da će Roma preživjeti pravu katastrofu Džeko u 81. minuti postiže pogodak za 5:1, a četiri minute kasnije Perotti sa bijele tačke pogađa za konačnih 5:2.

Uprkos golovima Rome, engleski tim ima veliku prednost uoči revanša u Rimu. No, ovaj rezultat ostavlja nadu Romi da ponovi senzaciju iz četvrtfinala kada je eliminirala Barcelonu.

U drugom susretu polufinala u srijedu u Münchenu igraju Bayern - Real Madrid.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo