Bosna i Hercegovina     | 25.04.2018. 10:36 |

Stari Grad - Dan dječije radosti i Festival košarke u ulici Štrosmajerova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. aprila (FENA) - Općina Stari Grad Sarajevo proslavit će i ove godine 2. maj - Dan Općine brojnim prigodnim sadržajima. Jedan od njih je i "Dan dječije radosti" koji će biti održan 4. maja u jednoj od najprometnijih gradskih šetnica, ulici Štrosmajerova.

U namjeri da sadržaje kojima se obilježava taj značajan datum u historiji Starog Grada približi i najmlađoj populaciji, ta općina pripremila je program namijenjen uzrastu do šest godina, te program za osnovce uzrasta od osam do trinaest godina.

U okviru Dana Općine Stari Grad bit će održan i Festival dječije umjetnosti FEDU.

Mališani koji tog dana budu u Štrosmajerovoj ulici moći će učestvovati i u kiparskim radionicama i filcanju vunom kroz radionicu izrade skulptura od vune na osnovu predloška bajke o proljeću koju će im pripovijedati glumica Tatjana Šojić.

Drugi dio ulice Štrosmajerova tog dana bit će rezervisan za školarce, i to one koji vole košarku. Za njih se sprema Festival košarke u Starom Gradu, koji organizuje Košarkaški klub BBY (Bosnian Basketball Youth).

KK BBY je prošle školske godine organizirao treninge u svih šest osnovnih škola u Starom Gradu, te je zatim oformio tri košarkaške selekcije Starog Grada za kantonalno takmičenje, saopćeno je iz te općine.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom