Kultura     | 25.04.2018. 14:50 |

Travničko kazalište 5. svibnja u Zagrebu s predstavom 'Pobuna u kokošinjcu'

FENA Internet

ZAGREB, 25. travnja (FENA) - Zagrebačka Scena Vidra ugostit će u subotu 5. svibnja Hrvatsko amatersko kazalište Travnik s predstavom "Pobuna u kokošinjcu" po motivima Nicka Parka i Petera Lorda, najavljenoj kao "kokošinjac na bosanski način" u dramaturškoj obradi i režiji Ante Bilića, prenose hrvatski portali.

Simbolički, kokošinjac je sve što nas uokviruje, određuje nam svakodnevicu, sve ono što ograničava našu slobodu i klišeizira nas, pretvarajući društvo u zajednicu navikama i normama uniformiranih jedinki, stoji u najavi.

"Treba se izdići iznad gomile, treba rastrgati okove od strahova i tradicije, treba vrisnuti i stvoriti prostor za slobodno mišljenje i djelovanje; treba pobjeći iz kokošinjca i zauvijek prevariti lisicu".

U izvedbi Hrvatskog kazališta Travnik, priča koja će gostovati na Sceni Vidra bit će "priča koja bježi od same sebe, stvarajući neku novu, neku našu formu, koja bi, ako se probudimo mogla odrasti u našu bajku".

"Iluzija je to za sve, od 7 do 77 godina, a ako dođu oni mlađi ili oni stariji, tim bolje, jer više perspektiva otvara više vrata, a više otvorenih vrata jest više izlaza iz 'kokošinjca'", poručuje se u najavi.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Od ponoći u Hrvatskoj na snazi izborna šutnja

Srbija uputila Hrvatskoj prosvjed zbog zabrane ministru da posjeti Jasenovac

Milanović: Berlinova politika prema BiH protivna hrvatskim interesima

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!