Kultura     | 25.04.2018. 17:13 |

U Pozorištu mladih sutra premijera predstve "Mravko Travko"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. aprila (FENA) - U Pozorištu mladih Sarajevo u četvrtak će premijerno biti izvedena predstava prema motivima priče Mersihe Moćević "Mravko Travko", u režiji Riada Ljutovića i muzičkoj režiji Alme Ferović-Fazlić.  

U predstavi igraju Aldin Tucić, Irma Alimanović -Alihodžić i dvadeset polaznika škole za muzički teatar Instituta za muziku, teatar i multimediju.

Adaptaciju teksta, scenografiju i kostimografiju uradio je Riad Ljutović. Dizajn plakata i kompletan vizuelni identitet predstave osmislila je Agencija Komitet Sarajevo.

Predstava je rađena u koprodukciji s Institutom za muziku, teatar i multimediju Sarajevo.

Po riječima direktorice Pozorišta mladih Lejle Panjeta, radi se o edukativno-popularnom domaćem mjuziklu za najmlađi uzrast publike.

- Mali popularni raspjevani mrav obradovaće mnogu djecu, a roditelje nasmijati i oraspoložiti. Saradnjom sa Almom Ferović - Fazlić izuzetno smo zadovoljni, a vjerujem da će našu najmlađu publiku Mravko napuniti pozitivnom enegrijom kojom zrači ova predstava - kazala je Panjeta. 

Muzička rediteljica i voditeljica projekta Alma Ferović-Fazlić kazale je da je "prelijepo boraviti i raditi u Pozorištu mladih, veselom domu za svu našu djecu". 

- Mravko Travko je priča o dobru i o istinskim životnim vrijednostima, koje moramo njegovati od najmlađeg uzrasta - kazala je Ferović- Fazlić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Premijera predstave 'Večera budala' 7. novembra u Pozorištu mladih Sarajevo

Četiri nagrade Festivala 'Lutfest' za predstavu 'Ježeva kućica' Pozorišta mladih Sarajevo

Lutke grand ginjole po prvi put na sceni Pozorišta mladih Sarajevo

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'