Bosna i Hercegovina     | 25.04.2018. 16:48 |

Izetbegović i Šimšek potcrtali izuzetne prijateljske odnose BiH i Turske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. aprila (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je zamjenika premijera Republike Turske Mehmeta Šimšeka, a tokom razgovora sagovornici su potcrtali izuzetne prijateljske odnose i dobru bilateralnu saradnju dviju zemalja.

Zamjenik premijera Šimšek, koji je gost Sarajevo Business Foruma, naglasio je da će Vlada Republike Turske nastaviti da ohrabruje poslovne ljude iz Turske da investiraju u Bosnu i Hercegovinu.

Tokom razgovora naglašena je dugoročna evropska perspektiva Bosne i Hercegovine, što predstavlja ohrabrenje investitorima da dolaze u našu zemlju.

Predsjedavajući Izetbegović istaknuo je da, unatoč kompliciranom ustavnopravnom uređenju, Bosna i Hercegovina ostvaruje ekonomski i napredak na evropskom putu i da se kreće u dobrom smjeru.

On je naglasio da Bosna i Hercegovina ima sve uvjete da u sljedećih deset godina postane stabilna i prosperitetna evropska država, te da su joj za to potrebni dodatni unutrašnji konsenzus i opredijeljenost za ubrzani reformski put, ali i podrška prijatelja i s Istoka i sa Zapada.

Predsjedavajući Izetbegović je pozvao investitore iz Turske da ulažu u projekte u Bosni i Hercegovini, jer bi se sadašnje investicije u skorijoj budućnosti mogle višestruko isplatiti.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izetbegović telefonski razgovarao sa Erdoganom

Izetbegović i Aggeler o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i rješavanju ključnih izazova s kojima se država suočava

Izetbegović s ambasadorom Norveške o političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH i procesu euroatlantskih integracija

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!