Bosna i Hercegovina     | 25.04.2018. 16:55 |

Izabrani prorektor za finansije i student-prorektor Univerziteta u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. aprila (FENA) - Senat Univerziteta u Sarajevu je na svojoj 18. redovnoj sjednici danas je  izabrao prof. dr. Elvira Čizmića na dužnost prorektora za finansije i Rijanu Jusufbegović za studenta-prorektora Univerziteta u Sarajevu.

Senat Univerziteta u Sarajevu je donio Odluku o razrješenju prof. dr. Željka Šaina s dužnosti prorektora za finansije Univerziteta u Sarajevu na osnovu podnesene ostavke zbog osobnih razloga, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu.

Na prijedlog rektora Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifata Škrijelja, Senat Univerziteta u Sarajevu je donio Odluku o izboru prof. dr. Elvira Čizmića, redovnog profesora Ekonomskog fakulteta, za prorektora za finansije Univerziteta u Sarajevu.

Mandat prorektora za finansije Univerziteta u Sarajevu prati mandat rektora Univerziteta u Sarajevu i počinje teći od 1. maja 2018. godine i traje do 30. 9. 2020. godine.

 Na istoj sjednici Senat je donio Odluku o razrješenju Mirze Ibrahimovića, studenta trećeg ciklusa studija na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, s funkcije studenta-prorektora Univerziteta u Sarajevu, zbog isteka mandatnog perioda.

Senat Univerziteta u Sarajevu je, na prijedlog Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, donio Odluku o imenovanju Rijane Jusufbegović, studentice drugog ciklusa studija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, za studenta-prorektora Univerziteta u Sarajevu.

Mandat studenta-prorektora traje jednu godinu, s mogućnošću još jednog uzastopnog izbora, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Univerzitet u Sarajevu domaćin dvodnevnom kongresu nastavnika njemačkog jezika u BiH

Upis studenata na Univerzitet u Sarajevu studijskoj 2023/2024. godini

Univerzitet u Sarajevu među 5,1 posto najboljih univerziteta u svijetu prema Webometricsu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo