Bosna i Hercegovina     | 25.04.2018. 20:26 |

Uručene članske karte za 527 novih članova SBB BiH u Kantonu Sarajevo

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 25. aprila (FENA) - U sarajevskom Domu mladih večeras je upriličena svečanost na kojoj je članske karte Saveza za bolju budućnost BiH dobilo 527 novih članova u Kantonu Sarajevo.

Zbog tog čina je pred rukovodstvom, članovima i simpatizerima stranke zadovoljstvo izrazio predsjednik kantonalnog odbora SBB BiH Tarik Curić, govoreći da su novi članovi pokazatelj da građani žele drugačiji i pravedniji kvalitet upravljanja Kantonom Sarajevo.

- Ovaj grad mora postati bh. metropola. Sve dok SBB ne bude stranka broj jedan u Kantonu to se neće desiti. To je naša obaveza i posao u budućnosti. Novim članovima želimo dobrodošlicu na zajedničkom putu ka boljoj budućnosti - rekao je Curić.

Na večerašnjoj svečanosti se, po riječima potpredsjednice SBB BiH Adise Omerbegović Arapović, "pokazao SBB u punoj snazi, koji raste i podmlađuje, te postaje jedina snažna i progresivna narodna stranka u BiH".

- Koliko novih, mladih, obrazovanih, ali i ljutih i nepravde sitih ljudi ulazi u SBB govori nam da je vrijeme zrelo za krupnu promjenu – generacijsku i ideološku. Naša slika BiH će pobijediti. Prosperitet, snažna ekonomija, visoka zaposlenost, socijalna pravednost i minimalna korupcija naša je vizija cjelovite, moderne i sekularne BiH. Slijedi velika i teška borba za koju imamo pravog vođu, predsjednika Fahrudina Radončića. On je u stanju voditi sve nas, tjerati nas da budemo bolji, da učimo, radimo i da nikada ne zaboravimo principe i ciljeve koji su nas okupili - poručila je potpredsjednica SBB-a novim članovima u Kantonu Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Tročlana radna grupa SBB-a održala sastanak u proširenom sastavu

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu