Ekonomija     | 26.04.2018. 11:00 |

Skaka: Grad Sarajevo će biti partner svima koji se odluče investirati (VIDEO)

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 26. aprila (FENA) – Grad Sarajevo spreman je da bude partner svima onima koji se odluče da investiraju svoj novac u turističke i druge potencijale - istakao je danas gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u svom obraćanju učesnicima Sarajevo Business Forum (SBF), najveće investicijske konferencije u regionu koja je okupila političku elitu i biznismene iz 50 zemalja svijeta.

Gradonačelnik je naveo da je turizam jedna od najbrže rastućih privrednih grana i da se iz godine u godinu povećava broj turista koji posjećuju glavni grad BiH. Popunjenost hotela u Sarajevu je viša od 80 posto, a značajni su i potencijali zimskog, banjskog i drugih vidova turizma.

Drugi dan foruma je u znaku turizma i bit će predstavljeno više od 60 projekata iz te oblasti. Učesnici su na početku pogledali film o  sarajevskoj trebevičkoj žičari. Njena obnova, kako je kazao Skaka,  infrastrukturno nije veliki projekt, ali je izuzetno bitan jer se na ovaj način obnavlja jedan od posljednjih srušenih simbola grada Sarajeva.

- Vjerujem da će ovakvih i sličnih projketa biti još više u budućnosti – istakao je Skaka.   

U nastavku SBF-a bit će govora i o uticaju ekonomija evropskih zemalja na region, te jačanju regionalne industrije kreiranjem jačih lanaca snabdijevanja. Jučer su na SBF dogovoreni  i prvi projekti poput izgradnje vjetroelektrane kod Livna.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1692

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1tp_UkQP_adfiF6zAC284AfXJaDgUBsrk?usp=sharing

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Otvorena online registracija za 13. Sarajevo Business Forum

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

SBF - Podsticanje investicija i rasta u sektoru turizma

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo