Bosna i Hercegovina     | 26.04.2018. 13:46 |

Delegacija Vlade USK-a u zvaničnoj posjeti Gradu Bihaću

FENA Saopćenje

BIHAĆ/SARAJEVO, 26. aprila (FENA) - Saradnja Grada Bihaća i kantonalnih institucija na čelu sa Vladom Unsko-sanskog kantona izuzetno je uspješna i dobar su temelj da se kroz zajednički nastup i realizaciju projekata osnaži na dobrobit svih građana Bihaća.

Ocjena je to sa radnog sastanka čelnih ljudi Grada Bihaća i Vlade USK-a predvođenih gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i premijerom Huseinom Rošićem, održanog danas, saopćeno je iz Grada Bihaća.

Posjeta kantonalnih zvaničnika gradskoj upravi bila je prilika da se sumiraju dosadašnji realizirani projekti sa akcentom na one projekte koji se planiraju realizirati u drugoj polovini ove godine.

 - Ove godine izdvojili smo oko 700.000 KM za oblast obrazovanja u Gradu Bihaću, a značajna sredstva izdvojena su i u Direkciji cesta USK-a, gdje posebno ističem nastavak asfaltiranja dionice prema Martin Brodu u zoni NP "Una". Sastanak u Gradu Bihaću bio je izuzetno koristan i produktivan, posebno u onom dijelu koji se odnosi na pojedine zakone i propise koji trebaju da urede oblast legalizacije bespravne gradnje, promocije turizma, koncesija i zdravstva  – istakao je premijer Husein Rošić.

 Na neophodnost usvajanja pojedinih zakonskih propisa poput Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata ukazao je i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić koji je zahvalio kantonalnim vlastima na svim projektima i novčanim izdvajanjima za Grad Bihać.

 - Otvorili smo dosta tema koje možemo i moramo zajednički rješavati i tu prije svega mislim na rješavanje problema sa migrantima u našem gradu, nadoknadi štete od elementarnih nepogada, problemu naplate komunalnih naknada pa do problema koncesija koji ćemo na jednom tematskom sastanku posebno obraditi. Drago mi je da postoji spremnost kantonalnih zvaničnika da bez obzira na politike i političke stranke, zajednički djelujemo kada je u pitanju Grad Bihać i to zaista ohrabruje svaku lokalnu zajednicu pa i Grad Bihać – istakao je gradonačelnik Fazlić.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović boravio u dvodnevnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu

Premijer USK Nijaz Hušić u novogodišnjoj noći posjetio dežurne službe

Isak sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti Unsko-sanskog kantona o jačanju saradnje

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu