Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 26.04.2018. 13:50 |

U ZDK-u odobrena sredstva za razvoj poduzetništva

FENA

ZENICA, 26. aprila (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona prihvatila je predloženi program kantonalnog ministarstva za privredu namijenjen za razvoj konkurentnosti privrede, poduzetništva i poduzetničke kulture i razvoj turističke infrastrukture.

U okviru ovog programa za 2018. godinu planirana su budžetska sredstva od 1.600.000 KM, koja će biti utrošena za potporu malih i srednjih preduzeća i programe u IT sektoru.

Kako je najavljeno, bit će realizirano ukupno osam poticaja, odobreno pet subvencija, a tri programa će dobiti grant sredstva, kojim se nastoji stvoriti povoljnija privredna klima na području Zeničko-dobojskog kantona i osigurati nova radna mjesta.

-Ove godine imamo suradnju s UNDP, koji nam pomaže i fokusirali smo se da u novom programu mogu aplicirati i mladi koji imaju ideje, a nemaju sredstva da im pružimo pomoć. Fokus je i na poduzetništvu za žene i IT sektor, jer je to jedna od najbržih rastućih privrednih grana - kazao je Feni ministar za privredu ZDK-a Zlatko Jelić.

Programi poticaja za razvoj konkurentnosti privrede, poduzetništva i poduzetničke kulture i razvoj turističke infrastrukture bit će objavljeni u narednih nekoliko dana i predstavnici nadležnog ministarstva će ih prezentovati u svim lokalnim zajednicama na području ZDK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pivić na čelu tima za implementaciji projekta izgradnje nove Kantonalne bolnice Zenica

Vlada ZDK zadovoljna stanjem sigurnosti i najavljuje podršku policiji

Sredstvima EU obnovljena i dograđena zgrada Općinskog suda u Zenici

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana