Ekonomija     | 26.04.2018. 14:08 |

Godinu dana od osnivanja dobrovoljnog penzijskog fonda u RS-u

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 26.aprila (FENA) – Raste interesovanje građana, a posebno poslodavaca, za dobrovoljno dodatno penzijsko osiguranje, tvrdi Tomaž Završnik, direktor Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom.

-Vjerujem da će se taj trend nastaviti i da ćemo svakim danom sve više ispunjavati našu misiju edukacije građana i poslodavaca o doborovoljnom penzijskom osiguranju, ali i da će oni prepoznati njegove prednosti – dodao je Završnik.

Ovaj fond je formiran prije godinu dana i održana je skupština akcionara kojoj su prisustvovali predstavnici osnivača: Evropske banke za obnovu i razvoj, Skupne pokojninske družne d.d. Ljubljana i Penzijskog rezervnog fonda RS te usvojeni izvještaji o poslovanju za 2017.

Krajem novembra prošle godine predstavnici nekoliko javnih i privatnih preduzeća, Autoputevi RS, Banjalučka pivara, Elektroprivreda RS, EuroExpress, HI Destilacija Teslić, Peštan, Pošte Srpske, Lanaco, te Šume RS, potpisali su prve memorandume o procesu pristupanja Evropskom dobrovoljnom penzijskom fondu RS.

Dobrovoljno penzijsko osiguranje u zemljama okruženja (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Slovenija) funkcioniše u prosjeku već 15 godina. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

U Republici Srpskoj u novembru 31.945 turista, najviše noćenja turista iz Hrvatske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo