Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 26.04.2018. 17:15 |

U Zenici održana manifestacija 'Dječiji festival'

FENA

ZENICA, 26. aprila (FENA) - U organizaciji Instituta "Yunus Emre" i zeničkog udruženja "Asocijacija Mostovi prijateljstva" u "Areni Husejin Smajlović" u Zenici, četvrti put zaredom, održana je manifestacija "Dječiji festival" uz prisustvo više od 6.000 djece koja uče turski jezik u osnovnim školama u okviru projekta "Moj izbor je turski" iz gradova širom Bosne i Hercegovine.

U okviru ovog projekta turski jezik se, kao drugi strani jezik, uči u školama u sedam kantona u Bosni i Hercegovini još od 2011./2012. godine, kada je projekt počeo sa 1.100 učenika, da bi protekle školske godine 2016./2017. broj se povećao na 8.500 učenika.

U današnjem programu, kojim je obilježan i turski praznik "Dan djeteta", sudjelovalo je oko 6.000 djece iz 150 osnovnih škola i 45 gradova u Bosni i Hercegovini. Dječijem festivalu u Zenici prisustvovali su zvaničnici BiH i Turske, turski ambasador u BiH Haldun Koc, predstavnik ministarstva kulture Republike Turske, predsjedavajući Skupštine ZDK Jasmin Duvnjak i mnogi drugi.

U sadržajnom kulturno-zabavnom programu manifestacije nastupio je bh. pjevač Mirza Selimović i djevojčica Isabella Damla Guvenilir, glavna glumica u turskoj televizijskoj seriji “Elif”.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta