Bosna i Hercegovina     | 26.04.2018. 19:34 |

GO SP-U Zenica najavio odlučniji angažman na ostvarenju programskih ciljeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. aprila (FENA) - Na vanrednoj Izbornoj konferenciji Gradske Organizacije Stranke penzionera /umirovljenika BiH Zenica (GO SP-U BiH) za predsjednika ove organizacije jednoglasno je izabran Senad Pajić.

- Cilj ovog "prestrojavanja" penzionera u Zenici jeste odlučniji angažman kako sudbina penzionera, radnika sa poznim radnim stažom i sličnih socijalno ugroženih kategorija ne bi bila prepuštena slučaju, niti onima koji ove kategorije stanovništva godinama varaju i koriste kao izbornu masu nudeći im "mrvice ispod stola" domovine koju su oni izgradili - saopćeno je iz GO SP-U Zenica.

Kako iz ove organizacije navode, prioritetni zadatak u narednom periodu jeste kandidovanje i predlaganje kompetentnih članova Stranke za organe zakonodavnih tijela za Kantonalnu skupštinu, ZDK, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH.

Istovremeno, ističu da s nivoa Gradske organizacije nemaju kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali da će organi Stranke naknadno odlučiti o pružanju podrške nekom od kandidata iz reda drugih političkih stranaka.

- U predstojećoj političkoj borbi za svoja prava bit ćemo daleko konkretniji, te koristiti sva demokratski dozvoljena sredstva i metode u ostvarenju svojih programskih ciljeva - poručili su sudionici vanredne Izborne konferencije, saopćeno je iz GO SP-U Zenica. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo