Ekonomija     | 27.04.2018. 11:34 |

Održan sastanak Udruženja prodajno-servisnih centara novih motornih vozila FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. aprila (FENA) - Udruženje ovlaštenih prodajno-servisnih centara novih motornih vozila, osnovano pri Privrednoj komori Federacije BiH, u četvrtak je održalo sastanak u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla na kojem su predstavljene dosadašnje aktivnosti.

Također, s prisutnim predstavnicima vlasti pokušano je iznaći načine za rješavanje problema tog sektora u Tuzlanskom kantonu, te pokrenuti inicijative za izmjene zakonskih i podzakonskih akata koje bi dovele do smanjenja nivoa sive ekonomije, efikasnije administracije i boljeg rada sektora.

Realizacijom postavljenih ciljeva Udruženja očekuje se da bi bili postignuti sljedeći efekti: manje nesreća na cestama, manje zagađenja i zdravija životna okolina, više novca u budžetu BiH, te ispunjavanje uslova za prijem u EU (smanjenje C02 emisija i sl.).

Podršku radu Udruženja svojim prisustvom dali su ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić sa savjetnicom Dželminom Huremović, i šef kabineta ministra unutrašnjih poslova TK Nedžad Konjić, saopćeno je iz Privredne komore FBiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Magazinović razgovarao s Hunnom - Za godinu dana napravljen veliki napredak

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo