Bosna i Hercegovina     | 27.04.2018. 11:08 |

Ministar Hadžović ugostio rukovodstvo Futsal kluba Mostar Stari Grad Staklorad

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. travnja (FENA) - Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko- neretvanske županije Rašid Hadžović ugostio je predsjednika Futsal kluba Mostar Stari Grad Staklorad Amela Bajgorića i člana Uprave kluba Alena Đulimana s kojima je razgovarao o postignutim uspjesima i rezultatima kluba.

Ministar Hadžović je čestitao i uputio pohvale rukovodstvu kluba i igračima na postignutim rezultatima, kao najboljeg futsal kluba u Bosni i Hercegovini, naglasivši kako u sadašnjosti nije lako postići takav niz uspjeha zbog teških uvjeta rada.

Dodao je kako je spreman na pružanju podrške kvalitetnim sportskim klubovima koji postižu izuzetne uspjehe i predstavljaju veleposlanike grada, županije i države.

Amel Bajgorić i Alen Đuliman zahvalili su na kontinuiranoj podršci Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a koje vodi Rašid Hadžović, kao i županijskoj Vladi.

Sudionici su naglasili kako su nagrade i uspjesi postignuti samo rezultatom posvećenog rada svih djelatnika kluba, stručnog osoblja i igrača te da će u budućem vremenu zasigurno nastaviti pomjeriti granice.

Futsal klub Mostar Stari Grad Staklorad je u 2017. godini osvojio titulu prvaka Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine, Kup Bosne i Hercegovine, te kao domaćin uspješno predstavio Bosnu i Hercegovinu na europskoj sceni u Ligi šampiona.

Pored navedenog, F.C. Mostar SG Staklorad je proglašen najboljim sportskim kolektivom Grada Mostara za 2017. godinu od strane Sportskog saveza Grada Mostara. U ovoj godini, četiri kola prije završetka prvenstva, klub je osigurao titulu prvaka Premijer futsal lige BiH jer imaju nedostižnih 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'