Bosna i Hercegovina     | 27.04.2018. 16:40 |

Potpredsjednica FBiH posjetila porodicu Rujanac u naselju Kula kod Bugojna

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 27. aprila (FENA) - Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović posjetila je danas četveročlanu porodicu Rujanac iz bugojanskog naselja Kula, koja je u nedavnom požaru ostala bez krova nad glavom.

-Svi se trebamo uključiti i vidjeti koliko možemo pomoći u ovom nesretnom slučaju. Spremni smo da podnesemo dio tereta i da pomognemo. Ja sam već poduzela aktivnosti preko Ministarstva za raseljene i izbjegle osobe i Ministarstva za pitanja boraca, tako da vjerujem da ćemo svi skupa uspjeti napraviti novi dom porodici Rujanac - naglasila je Mahmutbegović.

Vlasnik kuće koja je izgorjela u požaru prije sedam dana Edhem Rujanac zahvalio je svim ljudima u Bosni i Hercegovini, koji ovih dana nude pomoć njegovoj porodici.

-Hvala potpredsjednici Federacije BiH na posjeti, bugojanskom načelniku i privatnim poduzetnicima koji su, također, obećali podršku, kao i svima onima koji su nam pritekli u pomoć kada nam je najviše trebala, našoj mjesnoj zajednici, SDA, Medžlisu IZ Bugojno, komšijama - kazao je.

Po riječima predsjednika Savjeta MZ Bristovi Hamida Čurića, u akciju prikupljanja pomoći za porodicu Rujanac uključili su se i mnogi mještani ove mjesne zajednice.

-Najbitnije je da niko nije stradao, a ostalo će se sve uraditi. Mi smo odmah krenuli u akciju prikupljanja pomoći za porodicu Rujanac. Nadam se da će oni uskoro useliti u svoju novu kuću - kazao je.

Pozvao je sve građane gornjovrbaske regije i sve ljude dobre volje da pomognu ovoj porodici, u granicama svojih mogućnosti.

- To što se njiima desilo, može se desiti svima nama. Moramo svi pomoći, onoliko koliko možemo, i privrednici, i javne ustanove, i svi ostali - istaknuo je.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!