Servisne informacije     | 28.04.2018. 09:09 |

Pojačan saobraćaj na većini putnih pravaca u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. aprila (FENA) - Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u Bosni  i Hercegovini. Tokom dana i na većini graničnih prijelaza očekuje se frekventniji saobraćaj. Napominju se vozači koji putuju van BiH da na vrijeme prekontrolišu da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

Jutros je pojačana frekvencija vozila na ulazu u BiH na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, dok su na ostalim graničnim prijelazima na ulazu i izlazu iz BIH zadržavanja, za sada, do 30 minuta.   

U naredna tri dana, etapno će se voziti biciklistička trka sa startom iz Mostara i ciljem u Orašju. Danas, prvog dana, biciklisti su krenuli u 9.00 sati iz Mostara i vozit će dionicu Mostar-Konjic-Tarčin-Kiseljak. Planirani dolazak u Kiseljak je oko 17.00 sati. Biciklisti će voziti uz policijsku pratnju, a  vozači se mole da budu oprezni. 

Danas i sutra vozi se biciklistička trka Beograd-Banja Luka (via Bijeljina, Brčko, Doboj, Derventa i Prnjavor), pa se vozačima koji se budu kretali i tim dionicama preporučuje da budu maksimalno oprezni.  

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Zbog radova na sanaciji udarnih rupa na dionici magistralnog puta M-4.2 Cazin-Velika Kladuša-granica sa R Hrvatskom na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Zbog većeg odrona ili aktivnih klizišta, naizmjenično-jednom trakom saobraća se na putnim pravcima: Sarajevo-Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), Banja Luka-Crna Rijeka i Lopare-Čelić. 

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajaju se putevi: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana