Bosna i Hercegovina     | 28.04.2018. 12:44 |

Navijači FK Željezničar organiziraju humanitarnu akciju za izbjeglice

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 28. aprila (FENA) - Udruženje navijača Fudbalskog kluba Željezničar (TM1987) i navijačka grupa "Manijaci" u nedjelju organiziraju humanitarnu akciju pomoći izbjeglicama, koji se trenutno nalaze u pojedinim dijelovima Sarajeva. 

Iz Udruženja podsjećaju da je ne tako davno BiH, kao i cijela nacija, bila raseljena "da je tražila novi dom, sigurnost za porodice i djecu".

- Bili smo izbjeglice. Nismo željeli to, ali su nas na to natjerale više sile oko nas. Sad smo kao ok, i ponekad vidimo na tv-u kolonu izbjeglica širom planete. I kažemo, i nama je tako bilo u ratu, ne ponovilo se. Ali, ponavlja se, i to u našem okruženju. U cijeloj BiH se nalaze grupe i pojedinci koji su napustili svoje domove i nekim čudnim maršutama došli tu. Tu su, oko nas, baš oni koje gledamo na TV-u - saopćilili su navijači Željezničara.

Pod sloganom "Budimo raja, budimo humani", navijači su zamolili građane da u humanitarnoj akciji donesu najpotrebnije artikle - patike broj 40-45 (mogu korištene), pantalone, trenerke za odrasle muškarce, vreće za spavanje, plastični stol, zatim medicinske potrepštine - zavoj, rivanol, tečnost za dezinfekciju ruku, maske za usta, lijekove - caffetin i brufen.

Prikupljanje tih artikala će biti u nedjelju, 29. aprila, od 12.00 do 17.00 sati u prostorijama navijača na stadionu Grbavica.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Udruga Mihael pokrenula humanitarnu akciju za sigurnu kuću 'Majka Krispina'

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo humanitarnu akciju za pomoć djevojčici Almi Kamarić

Obitelj Marijanović uskoro dobiva novi krov nad glavom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu