Servisne informacije     | 30.04.2018. 07:11 |

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na tim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

U toku je biciklistička trka na relacijama Žepče-Doboj-Gračanica-Orašje. Apeluje se na vozače koji se imaju namjeru kretati tom dionicom da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog povećanog broja biciklista i motociklista na saobraćajnicama apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.  

Zbog nastupajućeg praznika Međunarodnog praznika rada, do 2. maja do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Izvještaj Svjetske banke - Širi se jaz između bogatih i siromašnih

Svjetska trgovinska organizacija predviđa oporavak trgovine

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'