Bosna i Hercegovina     | 30.04.2018. 10:19 |

Telemach i Edin Džeko ozvaničili saradnju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Kompanija Telemach i najbolji bh. nogometaš Edin Džeko od danas su ozvaničili saradnju na promotivnim kampanjama te u društveno-odgovornim projektima.

Kako je saopćeno iz ove kompanije, tokom narednih dvanaest mjeseci Edin Džeko i Telemach će pored vrhunskih telekomunikacijskih usluga promovirati i projekte koji će u fokusu imati dobrobit djece. Na početku ove saradnje, kapiten bh. nogometne reprezentacije pojavit će se u glavnoj ulozi promotivnog spota u Telemach kampanji za najbrži internet u Bosni i Hercegovini.

- Saradnja s Edinom Džekom je strateško opredjeljenje kompanije Telemach da kao domaća kompanija, svoje promotivne ali i društveno-odgovorne aktivnosti poveže s miljenikom bh. javnosti, čovjekom koji svojim sportskim potezima, ali i onim van terena dokazuje ne samo da je vrhunski sportista nego i uzor novim generacijama - izjavio je generalni direktor Telemacha u BiH Admir Drinić.

Ova kompanija će sve društveno-odgovorne projekte u budućnosti realizirati kroz nedavno osnovanu Fondaciju Telemach.

- Zadovoljstvo mi je što sarađujem s kompanijom koja pored toga što pruža vrhunske usluge svojim korisnicima ujedno brine i o onima kojima je u BiH pomoć najpotrebnija, a to su prije svih djeca o kojima nikad ne možemo brinuti dovoljno - izjavio je Edin Džeko povodom ove saradnje.

Dodao je da ga raduje da je u Telemachu našao pravog partnera za realizaciju svojih društveno-odgovornih aktivnosti od kojih će prvi takav zajednički projekt biti u vezi s Roditeljskom kućom u Sarajevu u junu ove godine.

Ulaganja kompanije Telemach su i dalje usmjerena na unapređenje infrastrukturne mreže na narednu generaciju širokopojasnog pristupa internetu, međusobnu povezanost gradova BiH i šireg regiona putem optičkih kablova i unapređenje digitalnih TV platformi. Ova ulaganja pružaju neposrednu i značaju korist za državljane BiH u smislu izbora TV sadržaja, brzine interneta i usluga fiksne telefonije, otvaranja novih radnih mjesta i privrednog razvoja i daju podstrek drugim stranim investitorima koji razmatraju ulaganja u BiH, saopćeno je iz Telemacha. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Kompanija Telemach BH predstavlja novi EON Video klub

Pobjednici GOOD HACKathona Telemach fondacije posjetili inovativni razvojni centar United Cloud

Novogodišnji paketići Telemach fondacije stigli do 650 mališana iz cijele BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo