Bosna i Hercegovina     | 30.04.2018. 09:46 |

Zvizdić: Zajedno moramo raditi više i bolje u interesu države, radnika i građana

FENA Saopćenje

 

 

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić čestitao je građankama i građanima Bosne i Hercegovine Međunarodni praznik rada - 1. maj.  

- Na dan kada se prisjećamo duge i važna borbe za radnička prava, uime Vijeća ministara BiH i u svoje ime, želim da istaknem našu potpunu posvećenost i uporan rad na poboljšanju ukupnog standarda i povećanju zaposlenosti naših građana.

Tri godine kasnije, i pored vidljivih rezultata, ne možemo biti u potpunosti zadovoljni jer i danas mnogi naši građani još uvijek nemaju radno mjesto i ne primaju plaću kako bi živjeli život dostojan čovjeka, dok se mnogim koji rade krše prava i reducira kvalitet radnih uslova.

Zbog toga, svi zajedno moramo raditi više, bolje i u interesu države,  radnika i svih građana, provoditi reforme koje su teške, duge i ponekad bolne, ali reforme koje će nam pomoći da ojačamo privredu, privučemo nove investicije i otvorimo nova radna mjesta.

Čestitam vam 1. maj - Međunarodni praznik rada i želim da ga provedete u miru i zdravlju sa svojim porodicama i prijateljima - piše u čestitki Zvizdića, saopćeno je iz VMBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zvizdić: Tužan sam zbog odlaska velikog čovjeka i književnika Abdulaha Sidrana

Zvizdić uputio božićnu čestitku

Zvizdić: Potrebni su nam politička stabilnost i posvećenost neophodnim ekonomskim reformama

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!