Bosna i Hercegovina     | 30.04.2018. 10:13 |

Čubrilović: Prioritet mora biti povećanje plaća i penzija

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 30. aprila (FENA) - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović izrazio je danas nadu da će u tom bh. entitetu biti dodatno unaprijeđeni i poboljšani uslovi rada i povećana zaposlenost te na taj način podignut standard svih građana.

Naglasivši da je pravo na rad elementarno ljudsko pravo, Čubrilović je istakao da institucije dodatnim naporima moraju naći načina da pokrenu proizvodne kapacitete i poboljšaju ukupni privredni ambijent u tom bh. entitetu.

- Jačanje privrede, otvaranje preduzeća, povećanje zaposlenosti, sistematičnije inspekcijske kontrole u oblasti zaštite prava radnika i preduzetnika, povećanje plaća i penzija morali bi da budu prioriteti u radu svih institucija radi stvaranja uslova za bolju i sigurniju egzisteniciju svih naših građana, posebno mladih koji svoju budućnosti moraju da grade na ovim prostorima. Narodna skupština RS-a kao i do sada, učiniće sve da zakonodavni okvir bude temelj za razvoj društva u tom smjeru – naveo je Čubrilović u čestitki u povodu Međunarodnog praznika rada.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu